Råmossan arvoille on hyvä rakentaa

Eräs sisäilmaongelmista kärsinyt vieraamme astui ensi kertaa sisälle hirsitaloomme ja totesi; täällä on yhtä hyvä hengittää sisällä ja ulkona. Kun aikanaan suunnittelimme hirsitaloa porvoolaisen arkkitehdin Aarne Launoksen kanssa, oli muutama perusasia alusta saakka selvää. Ensinnäkin kaikki mahdollinen puutavara tulee omilta mailta, hirret veistetään käsin porvoolaisen hirsimestari Tuure Jordanin johdolla ja rakentamisessa vältetään kaikkea muovia ja nykyaikaisia maaleja. Talotekniikka ja palo- ja murtosuojaus sen sijaan on nykyaikaista ja modernia. Lämmitysjärjestelmässämme luotamme maalämpöön ja varaavaan tulisijaan. Sähkössä luotamme paikallisen toimijan ekosähköön. Seuraavana on varmastikin vuorossa aurinkoenergian tuottaminen.

Råmossa hirsitaloterassi
Råmossa Lodge majoitus

Käytämme aina kuin se vain on mahdollista paikallisia toimijoita. Arkkitehti Launos toimi aikanaan Porvoon kaupunginarkkitehtina ja perusti sen jälkeen oman toimiston Vanhaan Porvooseen. Sisustussuunnittelijamme on porvoolainen Ingrid Wiertz, Vivante Interiors Oy. Puuseppämme Petteri Viinikainen on toiminut myös laivapuuseppänä ja rakentanut mm. Porvoon Paahtimon puusisustusta. Keittiömestarinamme toimii porvoolainen Simona Milazzo ja teemme yhteistyötä myös porvoolaisen Zum Beispielin kanssa.

Meille on ensiarvoista asiakkaidemme yksityisyys. Emme puhu keitä meillä on vieraillut, ellei siitä saada erikseen lupaa. Palvelemme aina vain yhtä ryhmää kerrallaan ja tällä takaamme rauhan ja yksityisyyden.

Vieraidemme turvallisuus menee kaiken edelle. Jokaisesta tapahtumasta tehdään tarkat askelmerkit, jotka käydään tiimin kanssa läpi, ja turvallisuusnäkökohdat listataan. Jos vieraamme viettävät Råmossassa aikaa yksin, ohjeistamme heille mm. paloturvallisuuden, sammuttimien paikat, tärkeät puhelinnumerot ja ensiapuvälineiden sijainnin. Vieraamme voivat näin keskittyä tärkeimpään eli viihtymiseen luonnon keskellä.

Meille ekologisuus on itsestäänselvyys. Kierrätämme, käytämme lähiluonnon antimia ja liikumme luonnossa lihasvoimin. Emme käytä kertakäyttöastiota ja vältämme hävikkiä.

Teemme työmme vieraitamme ja lähiluontoa kunnioittaen. Luonnollisesti.

Hyvää kesää!

Jussi J. Pekkinen

Råmossan tilan isäntä
puh. 050 568 8017

FI
EN