Majoitusta metsän rauhassa

Olemme vaimoni Outin kanssa reissanneet suhteellisen paljon, Suomessa ja ulkomailla. Vastuunjako on selkeä; minä vastaan Lapin reissujen suunnittelusta ja Outi kaikista muista. Poikkeuksena ulkomaan reissujen autonvuokraus, tämä vastuu on minun. Hyvin on mennyt!

Råmossa Lodge laajentaa vuonna 2022 majoituspalveluiden tarjoamista myös kotimaisille matkailijoille ja lomailijoille. Tähän mennessä meillä ovat yöpyneet pääosin saksalaiset perheet. Päiväkävijöitähän meillä on käynyt suomalaisten lisäksi jo noin 20 eri maasta. Tässä hieman kokemuksia palveluista, joista olemme oppineet myös oman toimintamme rakentamisessa.

Vieraitamme jäähyllä Råmossan saunan lämmöstä.

Reissuillamme kiinnitämme tahtomattakin huomiota erityisesti majoituksen yksityiskohtiin, palvelun laatuun ja asiakalupauksen sekä ennakkokuvan pitämiseen. Ahvenanmaan reissullamme syyskuussa 2020 majoituimme kertakaikkisen hienossa ympäristössä Örassa. Soittelin emännälle ja kerroin, että saavumme iltapäivällä paikalle. Vastaus oli selkeä; kaikki on kunnossa, tervetuloa ja avain on ovessa. Tuossa vanhassa lossinkuljettajan talossa oli poikkeuksellisen siistiä; lakanat oli mankeloitu, astiaharjanpää vaihdettu ja keittiörätti uusittu. Tuolla reissulla pihapiirin ylitti eräänä päivänä 12 sonnia, sillä niiden laidunalue vaihtui. Kiva kokemus katsella turvallisesti terassilta hiton suurien sonnien siirtoa. (Tuosta matkasta lisää blogissa)

Tunnalmallisessa avokeittiössä ruoka valmistuu yhdessä hymy suussa.

Råmossan hirsitalon tupa, jossa on varaava takka.

Upea luonto polkuineen ja laavuineen sekä harrastusvälineet kuten lumikengät ovat tietenkin vieraidemme vapaassa käytössä.

Viime kesänä kävimme toistamiseen Kreikassa Miloksen saaressa ja majoituimme jälleen Hotelli Elenissä. Tuttu suurikokoinen kissa oli rappusilla vastassa ja omistaja Eleni tervehti meitä iloisesti tullessamme sisään. Hän oli tietämättämme vaihtanut huoneemme samaan, jossa olimme jo kerran aiemmin yöpyneet ja johon olimme olleet todella tyytyväisiä. Tältä reissulta jäi erityisesti kaksi palvelullista asiaa mieleen; uskomattoman monipuolinen aamiainen täsmällisesti sovittuna aikana huoneen terassille tuotuna ja loistava autonvuokrauskokemus. Näppärä Fiat Panda neliveto tuotiin hotellille ja myös haettiin sieltä. Olen kantapään kautta oppinut, etten varaa vuokra-autoa esim. lentoyhtiön kautta tai edes suoraan vuokrausfirman oman sivuston kautta. Otan nykyään yhteyttä majoittajaan ja kysyn ketä hän suosittelee. Tämän jälkeen olen yhteydessä autonvuokrausfirmaan ja pyydän heiltä tarjousta sekä kerron mistä sain vinkin. Tällä keinolla olemme joka kerta saaneet reippaan palvelun ja kilpailukykyisen hinnan, eikä vuokrafirma halua vaarantaa suosituksia jatkossa ja majoittajalla on tyytyväisiä asiakkaita. Hotelli Elenin booking.comin keskiarvo on ansaitusti 9,6. Lähetimme myös Elenille joulupostikortin Vanhasta Porvoosta. Sellaisen vaikutuksen tekee ylivoimainen asiakaspalvelukokemus.

Råmossan oman järven äärellä mieli taatusti lepää.

Reissasimme joitain vuosia sitten New Yorkiin ja yövyimme suuren ketjun neljän tähden pilvenpiirtäjähotellissa. Vaikka sijainti oli loistava ja esim. amerikkalainen ovimiespalvelu kiitettävä, mieleen jäivät muutama negatiivinenkin seikka. Aamiainen oli surkea, tarjolla oli joko kaurapuuron tapaista hyytelöä tai paistettua pekonia. Respassa tehtiin koko maksettavasta summasta luottokorttivaraus ja maksamisen jälkeen luottokortilla näkyi summa tuplana joitakin viikkoja. Lisäksi eräänä aamuyön tuntina meidät herätettiin töykeästi huonepalvelun toimesta, kyseessä oli kylläkin väärä huone.

Me uskomme Råmossan yksityisyyteen, arvoihin ja yksityiskohtiin. Kuuntelemme herkällä korvalla palautetta ja ymmärrämme yksityiskohtien merkityksen. Tiedämme, että mikään ei ole koskaan täysin valmista. Meidän tehtävänä on mahdollistaa vierailijoillemme omaa rauhaa, mieleen jääviä elämyksiä ja kotoista yhdessä oloa oman porukan kesken. Koko Råmossa järvineen, metsineen ja rakennuksineen on aina vieraidemme omassa yksityisessä käytössä.

Arvomaailmamme lähtee karun kauniin lähiluonnon arvostamisesta, toimintamme kestävyydestä ja vieraidemme huomioimista sekä turvallisuudesta. Ja Porvoon keskustakin on noin 20 minuutin ajomatkan päässä. Tutustu täällä tarkemmin majoituspalveluumme.

Tervetuloa! Olen vastassa, katson, että homma toimii ja vieraamme viihtyvät!

Terveisin,

Jussi

Jussi J. Pekkinen
Råmossan tilan isäntä
info (at) ramossa.fi
puh. 050 568 8017

Råmossan keittiö on korkeatasoisesti varusteltu.

Master bedroom, 160 cm leveä sänky.

Kirjastohuoneen laadukas sohva avautuu kahden hengen sängyksi.

Råmossan päärakennuksen yhteydessä olevan saunatuvan sänky (120 cm leveä)

Yhdessä kahden hengen huoneessa on erilliset sängyt (80 cv leveät).

FI
EN