Veden voima.

Viimeisen parin viikon aikana on tullut nähtyä veden kaikki olomuodot ja erityisesti sen voima. Tällä hetkellä vesi on muuttanut tiestön jääksi. Täällä maaseudulla kävely ilman kenkien jääpiikkejä on kyllä hankalaa. Tässä on tullut nähtyä ja kokeiltua kaikenlaista. Kenkiin kiinnitettäviä luistonestoja, kenkiin kiinnitettäviä nastoja ja kaverini kertoi Salomonin piikkilenkkareista. Parhaat ovat lumikengät, niillä ei metsässä tai pihalla lippaa. Hankalat kyllä terasseilla.

Sulava lumi ja sade on täyttänyt ojat, purot ja joet äärimmilleen. Järvenpinta nousee ja osa luontopolusta on nyt talvisaikaan pysyvästi veden alla. Kääntäen pohjavesipinta on korkealla, joten olkaa kaupunkilaiset huoleti. Vettä hanoista riittää. Olen välipäivien kävelyillä nähnyt uudenlaisia sumuilmiöitä. Läheisellä pellolla usein roikkuu muutaman kymmenen metrin pituisia pikkupiviä lähellä maanpintaa. Suoraansanottuna erikoisen ja aikalailla aavemaisen näköisiä. En katso täällä yksikseni Usva elokuvaa.

Vettä on ja on tullut ainakin seuraavissa olomuodoissa: sateena, lumena, räntänä, usvana, pilvinä, sumuna, jäänä ja alijäähtyneenä sateena. Ulkona luonnossa kaikki on märkää, kuivaa paikka ei ole. Tervetuloa ensi viikon kuivat pakkassäät!

Olin pari päivää pitkästä aikaa itsekseni eläinten kanssa ja sain kirjani "Kohtaaminen Jäämeren rannalla" hyvään alkuun. Nyt on taas porukan määrä lisääntynyt ja huomenna menevät viimeisetkin petipaikat. Ensi viikolla alkaa arki ja hyvä niin. Normi hallitushommat ja päälle nämä omat työt. Vuoden 2018 alan näkymät ovat lupaavat. Äsken saatiin vahvistus Saksaan kohdistuvasta markkinoinnista yhteistyökumppanin kanssa. Lisäksi päälle kotimaiset kokous- ja hyvinvointiasiakkaat. Metsänhoito menee omaa pitkäntähtäimen uraansa, hakkuut alkoivat toissapäivänä. Tammikuu on ihan oiva kuukausi, pyhät takana ja puhdas vuosi edessä. Puuhaa tässä riittää, mistä saa olla nöyrän kiitollinen. Aamuin herätessä ja illalla nukkumaan mennessä.

Huomenna saapuu taas äiti/tytärreissultaan Madridista isännän pomo Outi Suomeen. Ja se on mukava homma. Kohta lopetan myös älypuhelintaukoni. Huomasin, että iphone kävi liiaksi hallitsemaan elämääni. Ei muuta kuin SIM-kortti ulos ja varapuhelin/numero käyttöön. Tehnyt ihan pirun hyvää huomata, että ilman 24/7 läsnäoloa somemaailmassa pärjää oikeinkin mainiosti. Tällä vanhalla macbookilla ja Catin peruspuhelimella ( ei edes SMS-viestimahdollisuutta) on tultu oikein hyvin toimeen.

Seuraava blogini 17.1.2018. Erinomaista Uutta Vuotta 2018.

Jussi Jaakkima

Ilola / Utsjoki