Mitäpä sinne?

Vasta äestetty naapurin pelto.

Vasta äestetty naapurin pelto.

Mietin tuossa aamulenkillä koiran kanssa, että mitä on tapahtunut tässä kolmen viime vuoden aikana elämässäni ja täällä tilalla. Paljon! Pikkuhiljaa tullaan jo siihen tilanteeseen, että kohta voi vastata kysymykseen "mitäpä sinne" paljonpuhuvasti "eipä tässä mitään kummempaa". Mutta ei ihan vielä.

Nyt on pääosa ulkohommista tehty ja lopetettiin hirsimestarin kanssa työt maanantaina. Paljon saatiin aikaiseksi ja päätimme työrupeaman vahvaan kahviin, sekä kirveiden teroitukseen. Ja luonnollisesti tehtiin selkeä suunnitelma syksyn rakennushankkeista. Tästä työrupeamasta jäi erityisesti mieleen työt rannassa. Välillä tuli vaakatasossa rakeita ja ilma oli nollassa, toukokuussa. Eipä tullut hiki ja janoon joi kuumaa teetä.

Pantiin paja pystyyn ulos.

Pantiin paja pystyyn ulos.

Nyt kun katselen pihapiiriä ja rantaa olen tosi tyytyväinen. Kaikki jämerät kuusilankut on nyt käytetty, kahdeksan senttiä paksuutta ja pituutta viisi metriä. Niistä on tehty mm. pitkospuita, siltoja, penkkejä, terassi/alttari ja pöytiä. 

Juuri nyt tätä kirjoittaessani lensi pihapiiriin punatulkkuja, kivoja ja värikkäitä lintuja. Aamulla näin lenkillä mm. valkohäntäpeuran, hanhiauroja, töyhtöhyyppiä ja ensimmäiset pääskyt. Elämä kuplii juuri nyt.

Nyt lauantaina tulee seuraava ryhmä, tällä kertaa saksalaisia matkanjärjestäjiä. Perjantaina taas paikat kuntoon, koinvunmahlakeräimet koivuihin ja paljuun vettä. Eräopas Danin kanssa hoidetaan homma kotiin.

Toivotan hyvää Norjan itsenäisyyspäivää, lippu liehuu!

Jussi Jaakkima

Ilola / Utsjoki