Uusia kalusteita, sivu-uudistus, hipat ohi.

Hirsimestari Tuure aloitti taas työt, tytär ja minä apulaisina. Nyt on laudat ja lankut taapelissa, oli taas selkeää työhönopastusta. Liike-elämässä käytetty couching menetelmä ei täällä luonnistu kun tehdään tilan hommia. Siinä työmaa seisoo rajusti, jos joutuu työntekijöitä couchingilla opastamaan. Ei, sitä ei täällä tehdä. Otetaan homman kokenein johtoon, seurataan mitä hän tekee ja kysytään jossei osata itse. Aika helppoa ja säästyy aikaa. Nyt on lehtikuusinen kaksoispöytä valmis, tukeva ja jämpti pöytä. Tuuren tallin uniikki tuote, jälleen kerran. Ensi viikolla jatkuu laiturin korjaus, kalliolle penkit ja mitä kaikkea tässä nyt onkaan työlistalla. 

Tukeva pöytä lehtikuusesta, Tuuren tallista.

Tukeva pöytä lehtikuusesta, Tuuren tallista.

Tyttäreni vastuulla oli www sivujen uudistus, uudet sivut tulivat tällä viikolla eetteriin. Jätimme perusilmeen, hienosäädimme ja teimme näistä kaksikieliset. Suurin muutos on valmiit paketit palvelut osiossa. Ja niitä tulee lisää mm. kalastuksen osalta. Aloitamme yhteistyön merellä toimivan kalastusoppaan ja majoittajan kanssa. Tästä lisää kun homma etenee. Sivujen parantaminen jatkuu vielä ja saamme myös ensi kertaa helikopterilla otettuja klippejä.

Hirsimestari töissä.

Hirsimestari töissä.

Lauantaina oli täällä kunnon hipat. Ens kertaa olivat Outin ja minun parhaat kaverit samoissa bileissä. Oli kyllä eläväiset hipat. Sellaiset 25 ihmistä vietti täällä aikaa mm. veitsenheittorastilla, ilmakivääriammuntaa treenaten ja paljussa vettymistä. Ilta päättyi rantanuotiolle. Ruokana oli mm. Georgin hirvikeittoa (kylän hirvestä), Piirlahden savustettua lohta ja muuta hyvää. Baari on nyt avattu ja hyvin sopi porukka kerralla sisään. Outin kanssa välillä moikattiin ja jatkettiin taas kavereiden kanssa seurustelua, sekä valmisteluhommia . Outi oli nähnyt isosti vaivaa ja homma pelasi kyllä mainiosti.

Eilen saapui tänne 300 kappaletta uutta kirjaamme Yksi soutu, yksi elämä (kuvat luontokuvaaja Markku Lilja). Siinä menikin kolmistaan tyttären ja Markun kanssa sellaiset 10 tuntia kirjoja signeerattaessa, sekä postituksessa. Tämä varasto ei kauaa hapantunut laatikoissa, viimeiset kirjat toimitetaan lähipäivinä ja se on siinä. Tämän jälkeen vielä Utsjoen kirjat ylös ja paikallinen markkinointi käyntiin. Pieni käsivarasto hupenee uhkaavaa vauhtia, jos joku vielä haluaa suoraan meiltä ostaa. Muutoin tilaukset www.mediapinta.fi kustantajan kautta.

Kesä on aikaisessa ja luonto kuin normaalisti juhannuksena. Rastailla on isot poikaset ja Antarktika on ohitse. Käytiin äsken Outin kanssa uimassa, vesi on lämmennyt kovaa vauhtia ja nyt 15,5 astetta. Lähteissä on kylmempää. Tänään oli myös hienon paikallisen miehen 80-vuotisjuhlat tässä lähellä. Lämmintä ja mukavaa oli. Nyt nukkumaan laulurastasta kuunnellen, seuraava blogi 8.6. keskiviikkona.

Niin ja Utsjoella alkoi tänään ulkopaikkakuntalaisten lohestus joella. Näyttää, että kaudesta tulee mainio ja lohi nousee aikaisin ylös. Jopa titit (noin 1.5 kiloisia 7-kesää vanhoja lohia) ovat nousseet Tenoon, tämä poikkeuksellisen aikaista.

Jussi Jaakkima

Ilola/Utsjoki