Lankut taapeliin ja nurtsille vettä.

Rantapolku.

Rantapolku.

Tänään tuli noin 250 metriä tuppeen sahattua, kahdeksan senttiä paksua ja neljä metriä pitkää lankkua tilalle. Raaka-aineena pystyyn kuivunut oman maan kuusi. Lisäksi satakunta metriä tuppeen sahattua ohuempaa lautaa. Työporukkana oli Råmossan tukipilari hirsimestari Tuure, tytär, ykkösluokan metsäautomies ja allekirjoittanut. Itse asiassa oli ensimmäinen kerta kun olin tekemässä lautataapelia, tarkkaa ja selkeää hommaa. Kesäkuussa on edessä talkoot ja tehdään pitkospuita suolle. Sekin minulle ensimmäinen kerta tuossa hommassa.

Lautataapeli ja Siiri.

Lautataapeli ja Siiri.

Lauantaina oli taas kuhinaa ja kunnolla. Paikalla oli viitisentoista ihmistä, matkanjärjestäjiä Saksasta ja Italiasta, Porvoon kaupungin edustajia, Geog ja Leena Zumista ja omasta porukasta Dani eräoppaanna, Markku kuvaajana ja Outin kanssa isännöimme/emännöimme. Hyvin meni. Jäi mieleen kun Italailainen lady totesi, että on pakko ottaa paljon kuvia, että kaverit uskoo missä on ollut. Sanotaan, että melkoisen vauhdikas aamupäivä. Ateriana nuotiolla valmistettuja hirvihamppareita, Ilolalaisesta hirvestä. Tuli jälleen vahva usko, että oikealla tiellä ollaan. Palaute oli vahvan positiivista. Nyt katsotaan, jos saadaan ensimmäinen kiinalainen ryhmä tänne heinäkuussa.

Tyttären kanssa ollaan hyvä työpari, tehtiin selkeä kesän työsuunnitelma, jota askel kerrallaan toteutetaan. Ensimmäisenä on www.ramossa.fi sivujen uudistus. Jos kaikki menee suunnitellusti, ensi viikolla avataan uudistetut sivut kaksikielisinä. Tällä viikolla tuli muutama juttu taas eetteriin Råmossasta, yksi Skotlannissa, yksi porvoo.fi sivuilla ja lisäksi kirjastamme Yksi soutu, yksi elämä juttu Utsjoella. Askel kerrallaan mennään. Ensi viikolla saadaan kirjamme 2. painos(myydyt 250 kirjaa) ulos ja ennakkotilaajille tuoreet teokset. Tilaa itsellesi kirjamme www.mediapinta.fi sivustolta.

Uusi nurtsi ja Siiri.

Uusi nurtsi ja Siiri.

Tulevana lauantaina on edessä isot hipat, taas tulee reippaat kaksikymmentä kaveria paikanpäälle. Ahkeroidaan huomenna heti aamusta Tuuren kanssa pitkiä penkkejä terassille. Aloitin myös raivaussahatyöt, helle aiheutti nyt taukoa. Luonto ja keli on kuin juhannuksena. Juuri nyt laulurastas laulaa, äsken kävi haikara lammella, lehtokurppa lensi ylitseja käki lensi ohitse. Edelleen puuttuvat västäräkit, kova kato on lajissa. Niin ja se nurmikko. Vuosien pähkäilyn jälkeen tehtiin nurtsi tähän talon eteen. Ja nyt illat kuluu tässä kastellessa. Miten se sanonta menee, kiva katsella kun nurmikko kasvaa.

Utsjoella on alkanut taas lohestus ja paikallisten kulkutus eli Tenon ajoverkoilla kalastus. Kaipuu pohjoiseen on taas kova. Se ei hellitä ennenkuin Jeepin nokka osoittaa pohjoiseen. Ravintola Deatnu avaa 10.6. ovensa, tervetuloa! Seuraava blogi 1.6. keskiviikkona.

Jussi Jaakkima

Ilola/Utsjoki