Jäät lähtivät.

Raparperit tulevat esiin!

Raparperit tulevat esiin!

Pieni järvemme on taas jäistä vapaa. Telkkien soidinmenot ovat kiivaita, kahta urosta ei mahdu tänne samaan aikaan. Välillä laulujoutsenet pysähtyvät järvelle lepäämään, ennen muuttoaan pohjoiseen. Kurkipariskunta vierailee tasaisesti vastarannalla. Lehtokurppa lentää iltaista lentoaan järven ympäri. Kevät on nyt kuumimmillaan. Laulurastaat pitävät upeaa lauluesitystään lähikuusissa. Se on muuten hankala lintua nähdä, toisin kuin muut rastaat.

Susi kissani ei sisällä pahasti oleskele. Välillä se tulee sohvalle koisimaan ja keräämään voimiaan seuraaville saalistusretkilleen. En enää päästä sitä sisään myyriään syömään. Aamulla kissa löytyy terassin porontaljan päältä nukkumasta. Oikein meni kissan nimenvalinta!

Olin viikonlopun pääkaupunkiseudulla ja käytiin Outin kanssa mm. Seurasaaressa pitkällä kävelyllä ja Munkkiniemen Torpanrannassa salaatilla. SKS jäsen taiteilijan kanssa vierailimme Lauttasaaressa Saunaseurassa ja illalla luonnollisesti Gallows public bird kanta pubissa oluella. Nyt taas täällä Ilolassa ja katselen ulos pimenevään iltaan.

Huomenna laitan paikat kuntoon tiistaita varten Silloin saapuu päiväksi tilalle useita Skotlantilaisia toimittajia. Hoidamme päivän yhdessä Råmossan yhteistyökumppaneiden Seikkailulaakson ja Zum Beispielin kanssa. Luvassa on vieraille luontoelämyksiä, saunomista ja loistavaa luomuruokaa.

Kirjani Yksi soutu, yksi elämä seutua Tenon rannalla Vetsikossa.

Kirjani Yksi soutu, yksi elämä seutua Tenon rannalla Vetsikossa.

Nämä kevään viikot menevät vauhdilla. Puutöitä, vieraita, raivausta, pihan laittoa, pitkospuiden tekoa, kunnostusta ja huoltoa. Tuossa yhtenä päivänä kunnostin ja putsasin kolme huussia. Laajan toimenkuvani mukaista hommaa. Tänään pitkä yöuni, huomenna aamulla Utsjoen hommia ja sitten paikat tip top kuntoon. Sain perjantaina käsistäni pois viimeisen version kirjasta Yksi soutu, yksi elämä. Kirja menee seuraavaksi viimeisen taiton viimeistelyn jälkeen painoon. Eipä jäänyt se homma vain puheeksi. Tuoreessa Jaakkiman Sanomissa oli Råmossan tilasta koko sivun juttu. Näin se menee.

Jussi Jaakkima

Ilola / Utsjoki