Lumenpinta kertoo kevään tarinoita.

Tuoreita hirvenjälkiä.

Tuoreita hirvenjälkiä.

Nyt on se aika metsässä, jolloin hanki kertoo selkeää tarinaansa eläimistä ja kevään tulosta. Liikun edelleen lumikengillä metsässä, kätevää ja helpottaa kovasti liikkumista. Täällä on edelleen paikoitellen reippaat 30 senttiä lunta ja pehmeää sellaista. Hirvet liikkuvat jostain syystä edelleen tässä aivan lähimaastossa, jää näköjään kestää hyvin emän ja vasan temmellykset. Lumijäljet ovat kiehtovia ja kertovat keitä metsässä oikein liikkuu. Näin alkukeväällä eläimet aktivoituvat ja liikkuvat paljon. Ja samalla Susi kissa viihtyy yhä enemmän ulkosalla, jyrsijät saavat taas kyytiä!

Ilta hämärtyy.

Ilta hämärtyy.

Kuusikkojen alustat ovat mustanaan puiden pudottamista neulasista. Yhden kuusikon joudun ennenaikaisesti hakkauttamaan, koska kirjanpainajat(kuoriaisia) ovat aloittaneet hiljaisen tuhotyönsä. Jos nyt on viisi kuollutta kuusta, kertautuu se aina viidellä per vuosi. En jää odottamaan vaan joudun teettämään avohakkuun. Kun asuu ja liikkuu metsässä voi täysin toisella tavalla tarkkailla tämänkaltaisia seikkoja. No, saan samalla rakennustarvepuuta tuleviin tarpeisiin.

Halkohommia.

Halkohommia.

Tulin eilen Tampereelta, missä sovittiin kirjan Yksi soutu, yksi elämä kustannusaikataulusta. Seuraa Råmossan facebookia, siihen tulee pian lisätietoa kirjasta. Myymme luontokuvaaja Markun kanssa signeeratun erän kirjoja suoraan ilman välikäsiä, ennakkosuosio on ollut ennakoitua suurempi ja suurensimme myytävää erää. Kirjanteko on ollut hieno prosessi ja nyt kun kirja on valmis on olo hieman haikea ja tyhjä. Mutta ei huolta, seuraava kirja on jo työn alla. Se on romaani Jäämeren rannalta Norjasta.

Nyt on työn alla erityisesti Porvooseen tulevien keskieurooppalaisten matkanjärjestäjien Råmossa päivät, varatut asiakaspäivät ja tulevat kevätyöt. Tulee taas mielenkiintoinen ja sopivan työntäyteinen kevät. Unohtamatta Utsjoen kehityshankkeita.

Jussi Jaakkima

Ilola/Utsjoki