Vaihtelevaa säätä, kyllä!

Lampi tulvii.

Lampi tulvii.

Viime viikolla oli talolle johtava metsätie kovin mielenkiintoinen. Ensinnäkin tie oli peilijäässä ja se vietti laidoille. Lisäksi suurimman puron rumpu oli umpijäässä, mikä aiheutti sen, että vesi tulvi tielle. Kävely ilman kenkään asennettavia liukuesteitä oli mahdotonta. Koska maa on edelleen jäässä vesi ei imeydy maahan, tämä taas nostaa lammen ja purojen vedenpintaa mukavasti. Laiturille on nyt matkaa, ei edes puolalaisten saappaiden varsi riitä. Tilalla oli viime torstaina onnistunut jahti. Erityisesti aamupäivän aikana tuli taivaalta kaikki veden olomuodot rakeita lukuunottamatta. Päivä onnistui kelistä riippumatta erinomaisesti ja saamamme palaute oli kyllä tosi kivaa kuultavaa.

Siirin kanssa mäen laella, lunta tuli jälleen reippaasti.

Siirin kanssa mäen laella, lunta tuli jälleen reippaasti.

Viikonloppuna kävin Suomen pääkaupungissa tuulettumassa. Perjantaina pidimme rohkean SKS seuramme vuosikokouksen Suomen Saunaseuran kabinetissa, myös USA:n jäsenemme oli paikalla. Teimme tärkeitä päätöksiä SKS Utsjoen tukikohtamme tiimoilta mm. nykyinen vapateline ei enää riitä perhovavoillemme ja Tenolle siirrettävä SKS kolmonen veneemme tarvitsee voimakkaamman moottorin.. Ilta jatkui hyvin eläväisellä illallisella venäläisessä Saslik ravintolassa avec seurueessa. Lauantaina kävimme Outin kanssa Hietalahden hallissa, missä kaikki ravintolat ovat lauantaisin auki illlalla klo 22.00 saakka ja DJ soittaa mainiota musikkia. Suosittelen, oikein nasta paikka illanvietolle. Söimme muuten korealaista ruokaa, oli maukasta!

Keli ja maisema muuttuivat tänään!

Keli ja maisema muuttuivat tänään!

Nyt keli muuttui laakista, ensin viikonloppuna satoi tänne metsään reippaat 10 senttiä lunta. Iltapäivällä kävin Siiri koiran kanssa kävelyllä mäen laella. Aurinko kävi paistamaan ja keli oli kaunein mahdollinen alkavan kevättalven ilma. Supikoirat ovat myös aktivoituneet ja yksi oli loukussa tänään. Tämä Venäjältä aikanaan tullut vieraslaji on suomalaiseen luontoon kuulumaton eläin, joka on erikoistunut syömään kanalintujen linnunmunia ja poikasia.

Sokerina pohjalla, Yksi soutu, yksi elämä romaanini(kuvat Markku Lilja)julkaistaan tänä keväänä. Otan ennakkotilauksia vastaan! Vallen Lomakylässä ravintola Tenossa oli eilen ystävänpäivälounas, toivottavasti pääsit käymään pohjoisimman Suomen komeimmassa ravintolassa!

Jussi Jaakkima

Ilola/Utsjoki