Vihreä joulu.

Päivän sävy on vihreä.

Päivän sävy on vihreä.

Aamulla kävellessäni koiran ja kissan kanssa aamulenkin mietin Råmossan joulun syvintä olemusta. Tiestö on nyt niin liukas, että kävelyt on syytä tehdä metsässä. Sehän passaa kyllä ihan mainiosti. Joulun väri on tänä vuonna vihreä eri muodoissaan. Kuusien vakaa tummanvihreä, mäntyjen hieman vaaleampi ja sammalikon kirkas. Uutuutena pihan nurmikon, no nurmikonvihreä. Tänään näin senkin ihmeen, että Susi kissa käveli perässämme jäätä pitkin, jossa oli muutama sentti vettä. Läiske vaan kävi, kun kissa siinä talsi. Koira Siiri ei vapaaehtoisesti tassujaan kastele. Siiri oli hukkua viimeisille kevään jäille alle vuoden ikäisenä. Ei sen jälkeen ole kastumisesta piitannut, se siitä sorsakoirasta.

Olen nyt viimeistä päivää joulun ajasta täällä yksikseni. Huomenna väen määrä alkaa asteittain lisääntyä ja lauma on täysin koossa joskus perjantaina. Aaton ateriasta tulee melkoisen monimuotoinen; vege, riista, kala-ateria. Onneksi tuvan suurelle pöydälle mahtuu. Eilen tein paketteja, ei pahasti ole vahvuuslajini. Mielestäni maalarinteippi on oiva apu pakettien teippaamiseen!

Vettä jäällä.

Vettä jäällä.

Joulun jälkeen vielä yksi ryhmä ja sen jälkeen pieni tauko. On hauska saada Italialaisia metsään, erinomaista. Tarjolla on Ilolalaisesta hirvestä valmistettua riistakeittoa, valmistajana luottokokkimme Georg. Ohjelmassa mm. puukonheittoa ja pilkkimistä. Tammikuussa alkaa sitten yritysasiakkaiden kokouspäivät ja muut normihommat.

Eilen veimme metsän eläimille jouluksi tuoretta heinää ja heti tuli ryysis ruokintapaikalle. Tämä kuva komesta sarvipäästä kuvastaa metsän joulua.

Heinä kelpaa.

Heinä kelpaa.

Rauhallista Joulua ja onnellista Uutta Vuotta 2017.

Toivottaa,

Jussi Jaakkima

Råmossan tilan isäntä, Porvoo Ilola

Holiday Village Valle, Utsjoki