Pakkasta, jäätä ja laatua.

Viime perjantaina oli muistikuvani mukaan kylmin aamu talon valmistumisen jälkeen eli naapurissa oli ollut rapeat 33 astetta pakkasta. Melko viileä keli. Sain lämmittää tuvan takkaa kunnolla, että sain sisälämmön nousemaan päälle 22 asteen. Lattialämmitys ei jaksa yksin nostaa sisälämpöä kun noin 15 asteeseen. Onneksi on tuo suurikokoinen varaava takka ja pilkottua puuta vähintään riittävästi.

Humuspitoista vettä jäätynyt kalliolle.

Humuspitoista vettä jäätynyt kalliolle.

Olin viime torstaina pokkaamassa Matkamessuilla laatutonni diplomin. Visit Finlandin vuonna 2002 asettama 1000 matkailualan yrityksen saamiseksi laadunkehittämisohjelman piiriin meni rikki, 1002 suomalaista yritystä on nyt saanut Laatutonni diplomin. Me yhtenä kuuden Porvoolaisen yrityksen joukossa. Nyt diplomi  on tuossa pöydällä kehyksissä.

Pakkaspäivän lumikenkäretkeltä.

Pakkaspäivän lumikenkäretkeltä.

Aamulla oli ulkona lämpöasteita ja satoi vettä. Tein koiran kanssa perinteisen aamulenkin ja olimme läpimärkiä. Sen jälkeen mönkijällä lumityöt ja aurasin vielä tien auki rantaan. Hyvin pelaa aura ja 4-veto. Mitä nyt yhdessä jyrkässä ylämäessä jäin "hieman" jumiin ja kone meinasi lipsahtaa metsän puolelle. Seuraavan kerran auraan alamäkeen.. Saukkopariskunta on taas saapunut purolta rantatöyräälle. Olemme antaneet urossaukon nimeksi Per.

Lauantaina oli Ilolan hirvijoukkueen peurajahti, keli oli aamulla edelleen melko viileä. Olin varustautunut passiin onneksi riittävällä kerrosvaatetuksella ja kahdella termarilla kuumaa juotavaa. Ajomiehet havaitsivat autokolarissa jalkansa loukanneen peuran, joka onneksi saatiin kaadettua ja päästettyä kärsimyksestään. Sunnuntai menikin Outin kanssa ripeällä lumikenkäkävelyllä pitkin metsää. Pysyin jotakuinkin perässä, vaikka tiukkaa teki erityisesti ylämäissä.

Nyt on työn alla useita mielenkiintoisia projekteja, joista sitten tuonnempana. Kevään ja kesän aktiviteettien markkinointi alkaa pian ja samaan aikaan www sivujen uudistus. Lisäksi kirjani Yksi soutu, yksi elämä loppupuristus. Nyt on käynnissä kokousasiakkaiden kontaktointi tuvan uusien ja laadukkaiden AV-välineiden asennuksen jälkeen. Tämä isännän toimenkuva on melko laaja, suunnittelusta toteutukseen ja markkinointi päälle. Niin ja keväällä tehtävät rakennustarvehakkuut tehdään metsurivoimin ja tukit kuljetetaan metsästä pois Suomenhevosella. Ei paha.

Utsjoella Vallen Lomakylässä on paraikaa saksalaisia turisteja. Lumimyrsky oli aamulla iskemässä Tenojokilaaksoon, kun juttelin Vallen Petterin kanssa. Se mikä on Utsjoella kova pyry olisi etelässä lumikaaos.

Jussi Jaakkima

Ilola/Utsjoki