Lohi nousee, riistapellot vihertävät.

Ilolassa vahdinvaihto jatkuu vielä hetken ja juuri saadun tiedon mukaan uusi riistapelto metsän keskellä on lähtenyt mainioon kasvuun. Lisäksi saamme elokuulle saksalaisen toimittajan tutustumaan päiväksi toimintaamme. Oikeinkin hyvä!

USA:n kansallipäivänä lauantaina olimme SKS porukan kanssa perinteisellä Tenon reissulla. Kova tuuli pohjoisesta ja melko vähän veneitä liikkeellä. SKS jäsen Michael onnistui saamaan veneeseen kaksi kaunista kalaa. Yksi 1.4 kilon titti ja 4 kilon lohijalka. Niitä juhlistettiin huolellisesti kämpillä ja illalla söimme jäämereltä tullutta nousulohta. Loistavaa punalihaista kalaa. Vielä eilen kaksi SKS jäsentä oli päivän Tenon rannalla ns. kahden käden perhovavoilla kalassa ja saivat vielä yhden komean 1.5 kilon titin. Rohkeaa toimintaa!

Tenolla lohestamassa, soutajana Eki Lukkari, www.epeli.fi

Tenolla lohestamassa, soutajana Eki Lukkari, www.epeli.fi

Tulin itse eilen päivällä tänne Inariin vakiohotelliini Kultahoviin. Otin hieman happea ja lepäilin. On ollut mukavaa syödä muiden tekemää ruokaa. Erityisesti veriporomakkara jäi tältä reissulta mieleeni. Kohta saapuu Outi Ivaloon ja jatkamme takaisin kämpille, SKS miehet suuntaavat taasen alas. Tarkoituksena on reissata Norjaan Jäämeren rantaan Vuoreijaan muutamaksi päiväksi. Lisäksi seuraavana lauantaina ratkaistaan Utsjoella perinteinen lohikuninkuus, vuoden suurin tapahtuma kylällä. Tulehan käymään, mainio seurantapaikka on Henry´s cafe Vallen lomakylässä!

Jussi Jaakkima

Utsjoki/Ilola