Monipuolinen pääsiäinen, todella.

Kirjoitan tätä blogia lauantai-iltana, ulkona on kirkas kevätilta. Vihdoin myös peipposet ovat saapuneet metsään. Laulavat sydämensä kyllyydestä, korkealta ja kovaa. Lisäksi kurki on saapunut vihdoin läheiselle pellolle. Pellolla on sulassa sovussa joutsenia, hanhia ja kaveriaan etsivä kurki. Tänään oli mainio lintujen muuttopäivä, taivaalta kuului tasaisesti muuttolintujen ääniä. Hauska tuttavuus oli tilhiparvi, joka keimaili rannan nuotiopaikan lähellä. Tilhet ovat enemmän tuttuja sydäntalvella.

Pääsiäiskissa Susi.

Pääsiäiskissa Susi.

Pääsiäinen on ollut vilkas, koolla koko porukka eli tuvan suuren pöydän äärellä löytyy meteliä ja mielipiteitä. Pöydän ääressä on elämän kirjoa, yksi kirjoittaa päiväkirjaa, Outi paneutuu Italian rannikon kesätarjontaan ja minä yritän epätoivoisesti lukea sanomalehdet lävitse. Ei onnistu tässä porukassa. TV ei ole ollut kertaakaan auki, saa olla rauhassa kaapissaan.

Jääkaappi tyhjenee tasaisesti. Pääsiäisen perinneruoat eivät ole olleet pahasti esillä, paitsi lampaankare ja tällä kertaa uunissa tehtynä. Sen sijaan olemme nauttineet mm. mätiä, savulohta ja hirveä. Päivällä olimme koko porukalla rannalla tulilla ja teimme tikkupullaa. Toimii kuuman mehun kanssa.

Nyt on palju viittä vaille valmis ja kohta lämmitämme saunan. Katsomme illan pimenemisen paljusta käsin, pipot päässä. Huomenna lähden kohti Utsjokea, vaihteeksi autojunalla. Ystäväni luontokuvaaja Markku tulee mukaan Tampereelta. Edessä on mm. rautupilkkiä Kaldoaivin erämaassa, paikallisten yhteistyökumppaneiden tapaamisia ja kirjani Yksi soutu, yksi elämä viimeistelyä. Retki päättyy perinteen mukaan Saariselälle. Täällä vaihtuu jälleen vahti reissuni ajaksi. Seuraava päivitys Utsjoelta!

Jussi Jaakkima

Ilola/Utsjoki