Silmut puhkeaa, Lontoo takana.

Takana on pitkä viikonloppu Lontoossa. Vahvan intensiiviset päivät takana ja paljon, paljon tuli koettua. Mieleen jäivät erityisesti Hyde Parkin vihreys, sekä monipuolinen linnusto, Notting Hillin kadut, sekä ravintolat, Borough Marketin katuruokailu, Millenium silta, ensimmäisen illan huippuravintola Itä Lontoossa, reittivene Thamesilla ja Tate nykytaiteen museo Picasson maalauksineen. En välttämättä ole suurkaupunki ihminen, toisaalta on hienoa saada kokea täysin poikkeavaa verrattuna tähän rauhalliseen maaseutu elämään. Onneksi oli ammattitaitoinen, asiantunteva ja luotettava opas Outi ihan omasta takaa. Kulkuvälineet 4 päivän aikana olivat lentokone, juna, metro, reittivene ja paikalliset taksit. Ja paljon myös käveltiin.

Reittiveneellä Thamesillä.

Reittiveneellä Thamesillä.

Tulin viime yönä takaisin Ilolaan ja vapautin talonvahdin. Täällä ovat työt jatkuneet ja huomenna viemme metsään lastulevyistä tehdyn koottavan "koemalli" puuceen. Sanoisin, että olen nähnyt paljon heiveröisempiä varastoja kuin tämä tukeva ja tilava puucee. Tämäkin rakennetaan vieraitamme varten. Työt edistyvät tasaisesti ja laadukkaasti. Poissaoloni aikana ovat silmut puhjenneet puihin. Juuri nyt on taas kylmää ja vettä sataa tasaisesti. Oli hienoa äsken saunoa reissun jälkeen. Kasvimaasta nousevat taas raparperi ja monivuotinen ruohosipuli. Ajattelin ensi viikonloppuna kääntää maan, voi tulla tänä kesänä kovinkin eksoottisia kasveja kasvimaahan.

Kevään voima.

Kevään voima.

Ensi viikolla tulee meille kahdeksi päiväksi japanilaiset sisarukset. Olemme rakentaneet ohjelmarungon heille(hirvireittiä, tulilla ruokailua, saunomista, uimista) ja luulen, että voi tulla mieleenpainuvat päivät näille suurkaupunkilaisille. Meille taas uusi asiakasryhmä on näytön paikka ja onnistuessamme sana kiirii kauas, sanan varsinaisessa merkityksessä.

Vapun vietämme Ilolassa ja Porvoossa. Porvoon keskustasta löytyy mainioita vappulounas vaihtoehtoja. Itse suuntaamme vanhan kaupungin Delin seisovaan pöytään. Sitä ennen on kuitenkin vielä paljon tehtävää ja vedämme mm. Tuuren kanssa rakennustukit maastosta laavupaikalle. Toki mönkijän vinssin avulla. Huomenna pikkutakki päälle ja uuden Helsingin Indigo hotellin avajaisiin. Indigon hotellissa olimme myös Lontoossa, nasta omalaatuinen ketju, mikä satsaa lähikorttelien viehätysvoimaan. Ekologista. Näin keväisin on kyllä kädet täynnä mitä erilaisempia tehtäviä ja osa ylhäällä Utsjoella. Siitä taas tuonnempana.

Jussi Jaakkima

Ilola/Utsjoki