Pohjoisen reissu kohta takana.

Olipa taas monipuolinen reissu täällä ylhäällä. Oli ainutlaatuista pitää tukikohtaa Utsjoen kyläyhteisön keskellä. Pääsi aivan eri tavalla mukaan pienen kylän arkeen ja ihmisiin. Kylätalo Giisa on kylän ehdoton ja monipuolinen toimintakeskus. Giisasta saa tuoreita leivonnaisia ja kahvia. Lisäksi Matkahuolto toimii samoissa tiloissa, olen kerran kuljetuttanut Matkahuollon kautta pohjoiseen perämoottorin. Lisäksi Giisassa on uutuutena pieni ruokakauppa ja jo pitkään on toiminut kirppis. Giisassa voit myös ostaa pohjoisen muistot paikallisten käsityöläisten tekeminä. Taatusti paikallisia tuotteita, ostin pienet tuliaiset etelään puodista.

Viime torstai 9.4. oli minulle merkityksellinen hetki. Sain kirjani Yksi soutu, yksi elämä valmiiksi. Nyt vielä viimeistelen ja lähetän tukijoukolleni kappaleet. Heidän antaman palautteen perusteella teen vielä korjauksia. Sen jälkeen aloitamme kirjan kustantamisen, taiton, kuvien etc. suunnittelun. Olemme saaneet sovittua kirjan jälleenmyymiseen jo nyt useita pisteitä. Uutta ja mielenkiintoista työtä!

Inarin Kaamasessa sijaitseva 4 tuulen tupa, suosittelen poronkäristyskeittoa!

Inarin Kaamasessa sijaitseva 4 tuulen tupa, suosittelen poronkäristyskeittoa!

Autoni takaosa on kyllä erikoisen  näköinen. Siellä on mm. 4 porontaljaa ja iso kasa poronsarvia. Tuomisia Ilolaan, taatusti aitoja ja hankittu suoraan Petteri Vallen porotilalta. Söin perjantaina loistavan poroaterian Petterin kotona eli laavusavustettua poronpotkaa. Uskomattoman maukasta  ruokaa. Muutenkin sain käytyä hyödyllisiä keskusteluita paikallisten yrittäjien kanssa.

Nyt on aika pikku hiljaa palata etelään. Olimme viime yön täällä Saariselällä ja törmäsin sattumalta vanhaan työkaveriini Markeen. Marke asuu täällä miehensä kanssa suuren osan vuodesta ja pääsin käymään heidän viehättävässä huoneistossaan aivan tässä kylän ytimessä. Pitää huolella jatkossa miettiä verkostoitumista myös Saariselän yrittäjiin ja asua täällä pidempään. Eilen tänne tullessani piipahdin myös Inarin Kultahovissa moikkaamassa tuttuja. Samalla kävin katsastamassa heidän perinnehotellinsa uusitut huoneet. Oikein fiksuja ja hyvällä maulla toteutettuja.

Ensi viikolla alkaa taas arki ja mm. uuden kiinteän laavupaikan rakentaminen. Erinäisiä tapaamisia ja matkailualan koulutusta pukkaa päälle. Hyvä vain!

Jussi Jaakkima

Ilola/Utsjoki