Sunnuntaiaamun rauha.

Yöllä oli pakkasta 8 astetta ja tuuli tyyntyi. Eilen oli päivällä painava tuuli ja pikku pakkanen. On rauhallista, muut nukkuvat vielä. Oli kyllä ajoittain jäätävä viima kun kävimme pitkällä lenkillä Outin kanssa. Sukua tuli taas tavattua ja vaihdettua tärkeimmät kuulumiset. Täällä on aina varmuudeksi moikattava autolla vastaantulijoita. Todennäköisyys, että tuntee tai on sukua on suuri. Serkun nuori koira on tykästynyt Siiri koiraani, tulevat mainiosti toimeen. Tämä Esko on sienikoira; Siirikin kyllä löytää sieniä, se vaan syö ne.

taljat.JPG

Oli jälleen monipuolinen viikko. Tuli mm. pidettyä luento tilasta, sovittua markkinointikampanjan tekemisestä luonnossa tapahtuvasta kokkaamisesta(www.zum.fi)  Saksaan, raivattua vesakoita raivaussahalla ja sovittua hirsimestarin kanssa uuden laavun rakentamisen yksityiskohdista. Kevään ja valon määrän kasvaessa tullen minusta tulee Puuha Pete ja remontista rästiin jääneitä hommia on tullut urakalla viimeisteltyä. Kirjoja jäi muuttojen jälkeen rutkasti yli ja kirjastohuoneen kirjahylly jo nyt pursuaa monessa rivissä teoksia.

Pakkanen on hidastanut eläimistön kevätpuuhia ja en ole vielä nähnyt kurkia. Kohta ne tulevat lammen jään reunaan taas pitämään soidintaan. Komea näky. Ensi viikolla tulee ystäväni luontokuvaaja Markku taas tilalle ja suunnittelemme yhteistä kirjaamme Yksi soutu, yksi elämä. Kirjasta tulee ainutkertainen lajissaan. Syvä tarina elämän muutoksesta, kuvaus Utsjoen karusta luonnosta lisättynä Markun valokuvilla. 

Aiemmin en välittänyt sunnuntai päivistä lainkaan, ne olivat itse asiassa viikon ikävimpiä päiviä. Nyt sunnuntait ovat mukavia. Päivällä kun oltiin taas Outin kanssa pitkällä lenkillä näimme kolme komeaa valkohäntäpeuraa, juoksivat pellon ylitse meidän metsään. Valkoiset hännät komeasti ylhäällä. Äsken kun mentiin pojan kanssa saunaan tuli kunnolla lunta. Tuuli on navakka ja pimeää kuin piru.

Jos satut tietämään myynnissä olevan puisen, tervatun soutuveneen niin kerro minulle. Ensi lauantaina on Ilolan kylän Sommardalin nuorisotalolla kevät tanssit. Orkesterina on Benex ja tanssit alkavat klo 21.00! Sisäänpääsy 14 euroa, buffe alkaa klo 20.00. Tervetuloa!

Jussi Jaakkima

Ilola/Utsjoki