Joulu metsässä.

Viime sunnuntaina oli metsässä vilskettä, kun noin 60 kutsuvierasta kävi tilan perinteisessä kuusijuhlassa. Homma toimi kyllä hyvin. Poika ja vakkarikaveri Matti hoitivat ulkohommat. Tytöt tarjoilivat sisällä vieraille poroleipiä ja Zumin glögiä. Outin kanssa palloilimme ympäriinsä minkä kerkesimme. Lapset saivat koristella omat piparkakkunsa ja puolelta päivin kävi joulupukki. Pukki oli kyllä moniosaaja ja neuvoi mm. erästä saksalaista vierasta lämpöpumpun hankinnassa. Poronnahkaisesta pussista saivat lapset karkkia.

Nyt on valmistelut tehty ja omakin kuusi tuotu sisälle. Piti taas kerran kaataa vain pikkukuusi. Sisään tuli valtavan tuuhea kaksilatvainen jätti. Koko porukka kerääntyy tänne vaiheittain ja vietämme varsinaisesti joulua joulupäivänä. Pöytään tulee Porvoon kalatalosta hankittua lohta(graavasin sen itse), hirvilihapullia ja hirven sisäfilettä. Porvoon kalatalossa oli eilen väkeä niin paljon, että ulkona oli kaksi liikenteenohjaajaa. Kelpo kauppa! Hyvä, että tuli tämä tuvan pöytä suurennettua, mahtuu nuo piparkakut ja talo siihen hyvin. Täällä maalla ja metsässä muuten palvelu toimii mainiosti. Eilen toi postinkuljettaja talolle saakka paketin ja postin. 

Joulun kunniaksi täytin eilen riistaruokintakatoksen edustan porkkanoilla. Ja heti maistui, riistakamera lähetti tasaisesti kuvia, kun pariskunta mussuttaa öisin porkkanoita ja viljaa.

Rauhallista Joulua metsästä!

Jussi Jaakkima

Ilola/Utsjoki