Laatua ja kaatoja.

Piipahdin pojan kanssa viime viikolla Lapin pääkaupungissa Rovaniemellä kokouksissa. Varamiehitys tilalla pyörii jo rutiininomaisesti. Vallen Lomakylän ravintolan rakennushanke etenee tasaisesti ja pääsemme avaamaan ravintolan joulun jälkeen. Heti sen jälkeen tuleekin lomakylään ensimmäinen suurempi ryhmä, tällä kertaa Saksasta. Vieraat hakevat pohjoisimman Lapin eksotiikkaa eli kylmyyttä, pimeyttä, lunta, revontulia, poroja ja loistavaa ruokaa. Sitä kaikkea he tulevat myös saamaan! Rovaniemi on tullut jo tutuksi, ei mitenkään kaunis kaupunki, mutta toimiva kokonaisuus. Suosittelen ruoka- ja yöpymispaikaksi City Hotellia. Yövyimme nyt Santa`s hotellissa, huoneet suuria ja hotelli on siisti. Lisäksi on juuri avattu uusi boutique hotelli Arctic Light. Sen ravintolasta ei saanut poronkäristystä, joten se jäi kokeilematta. Niin ja pääsimme pojan kanssa SKS asianhoitaja Andden kalastusaiheisen näyttelyn avajaisiin. Voimakkaita perhoja, vapoja, keloja ja välineitä 50-luvulta mukana muutama todellinen helmi alkuperäisine pakkauksineen!

Tuvassa kokouspäivä.

Tuvassa kokouspäivä.

Hirvestys on tänä syksynä alkanut lupaavasti. Kaksi jahtipäivää ja kolme vasaa, sekä yksi uros nurin. Jäljellä vielä yksi täysikokoisen hirven lupa ja peurat. Viimeisin uros kaatui naapuripassissa. Hirvi tuli suoraan minua kohti ja katselin otusta kiikaritähtäimen lävitse. Hirvi haistoi minut ja pysähtyi puiden taakse ja en pystynyt sanomaan oliko emä mahdollisine vasoineen vai uros. Jätin siis ampumatta, naapuri ampui tunnistuksen jälkeen kalliopassistaan puhtaan laukauksen ja kaato. Nyt kahtena iltana on hirvijoukkue paloitellut nämä kolme hirveä ja pakkasessa on taas lähiruokaa. Vuodet eivät ole veljiä keskenään, tänä vuonna jahti on sujunut kyllä hyvin. Itse olen nähnyt kolme hirveä ja yhden peuran. Mieleen jäi myös oman metsän passista huikea hanhien muutto, suurin parvi oli reippaan kilometrin pituinen ja siinä lensi satoja ja satoja lintuja. Tulevana sunnuntaina on hirvikannan välilaskenta.

Laatutonnilaisia tutustumassa tilaan.

Laatutonnilaisia tutustumassa tilaan.

Olemme sertifioimassa tilan toimintaa ja suoritan Laatutonni tutkintoa. Toiminnasta tehdään kirjallinen laatukäsikirja ja sen hyväksymisen jälkeen on meillä oikeus käyttää Laatutonni merkkiä. Prosessi on erinomainen ja on selkeää kirjata päätoiminnot paperille. Viimeinen koulutuspäivä oli täällä  meillä ja saamamme palaute kokouspäivästä oli oikein mukavaa kuultavaa. 10 henkilön porukka mahtui hyvin tupaan ja homma, sekä tekniikka pelitti. Kissa ja koira järjestivät kokousväelle välillä viihdykettä.

Ensijää.

Ensijää.

Olin tänään parin tunnin aamulenkillä metsässä. Raikas keli! Sienivuosi on huonoin miesmuistiin, myös metsäkanalinnut pysyivät visusti piilossa. Aamulla oli pakkasta rapiat viisi astetta, suo kesti nyt hyvin kävelyn. Lammen rannassa on ensimmäinen kaistale jäätä.

Jussi Jaakkima

Ilola/Utsjoki