Kirja edistyy, löytyi uusi kirjoitushuone!

Kirja edistyy mukavasti. Huomaa, että ajatus kirjasta on muhinut pitkään mielessäni. Kirjoittaminen tuntuu helpolta ja luontevalta. Eilen sain mainion tarjouksen. Outin ja minun vakiopaikka on vanhassa kaupungissa oleva hollantilaisen naisen pitämä ravintola nimeltään House of Wonders. Ravintolaan kuuluu myös galleria ja katolla oleva roof top cafe. Eilen naisen tavatessamme hän ehdotti, että kirjoitan jatkossa siellä. Galleriassa takan vieressä. Sopii! takan vieressä tulee olemaan työpöytäni jatkossa. Siinä on ympärillä keramiikkaa mitä voin joutessani myydä turisteille. Käytiin eilen illallisella Outin ja Markun kanssa tarkkaan läpi kippojen ja purnukoiden hinnoittelurakenne ja oma provikkani!

Tätä blogia kirjoittaessani aurinko juuri nousi. Outi on lenkillä rannalla. Aurinko paistaa pilvettömällä taivaalla, aallot lyövät kuuluvasti tuohon rantaan ja luvattiin lämpöä tnoin 17 astetta. Ei paha. Menemme tänään kävelemään kohti paholaisen luolaa ja käydään eräässä hienostohotellissa aulabaarissa juomassa drinkit. Illalla on erään etelä afrikkalaisen kaverin konsertti siellä hollantilaisen residenssissä.

Päivät käyvät saamaan rytminsä. Hotellin henkilökunta hoitaa taustalla loistavasti hommansa. Tässä pienessä hotellissa, huoneita rapiat 50 kpl on henkilökuntaa 50 ihmistä. Ei ihme, että palvelu pelaa. No niin, kohta tästä hipsin aamupalalle, kunhan lenkkeilijä palaa. Eilen oli muuten jumalattomat aallot ja rannalla useita lainelautailijoita.

Tässä on saanut ihan hyvin hoidettua kevään työhommia. Yksi jänisjahti käy olemaan järjestelyiltään reilassa ja Utsjoen hommar edistyvät. Ei etäisyys pahasti haittaa!

Jussi Jaakkima

Ilola, Utsjoki, Cascais